© 2023 by The Mountain Man. Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Flickr Icon
  • Black Instagram Icon

November 6, 2017

Assamualaikumm & Hi sang penggemar keju!

Kalau yang duk "love-hate relationship" dengan cheese tu mesti dah terus keluar soalan "ehh kat mana ni kat manaa nii ommgee sedapnya nampak!" Kan kan? Ann faham lah sebab Ann pun sama juga "die hard fan" lah senang cerita dengan cheese-cheese ni. Ertikata lain, Ann pun faham sesangatt "love-hate relationship" yang Ann sebut awal-awal tadi. Sebelum pegi makan ni, Ann dah siap jogging 10 km tauu minggu ni. Sebabnya, yang Ann tau, Ann nak makan puas-puas , dan Ann taknak pening-pening kepala pikir "ala berat naik lah lepas makan tadi. Sobss". Tulah masalah Ann, senang sangat naik berat (ala, biasalah perempuan kan. Berat tak naik pun kata naik hehe).
 


Guilty pleasure. Tu je perkataan yang Ann boleh guna nak describe bila makan dekat @CheeseBanjir ni. 

Menu nya di sini sangat-sangat lah tempting.
Antara menu yang terhidang adalah Lamb Chop The Hulk. Macam nama dia, memang makan pun lupa diri macam The Hulk jugak lah jawabnya. Daging kambingnya sangat...

November 4, 2017

Assalamualaikumm & Hi chouls! Disebabkan petang ni Ann ada food review @cheesebanjir di Desa Pandan jam 2 nanti, so pagi ni Ann decided stay hostel dulu, then lepas makan baru balik rumah.

So disebabkan Ann tengah mereput pagi-pagi ni sambil melopong pandang je sekeliling bilik, Ann ternampak sunblock yang Ann beli masa nak panjat Gunung Kenderong haritu. Plingggg, makanya muncullah idea Ann nak review pasal produk ni.
 


Why? Seeebabbbbb dia besttttt sangat! Ann ni honestly bukanlah species rajin bebeno nak apply sunblock ni (pemalas, rajin make up jee). Ann tak suka sebab kebanyakan sunblock ni kasi muka nampak oily. Worst case bila berpeluh, dia start nampak tompok-tompok putih kat muka yang sangatlahh horror! Hahaha sakit je hati tengok. Ann tak pernah kena (kot) tapi bila tengok orang lain pakai n jadi macam tu, geram je tengok rasa macam nak lapkan je.. hm lepastu lagi satu, kulit Ann jenis sensitive dgn certain product, yang mana Ann pernah apply satu sunblock jenama (ehem) ni, le...

November 2, 2017

Assalamualaikumm beautiful & handsome people out there! Harini Ann nak share satu lagi aktiviti yang Ann buat di Putrajaya, iaitu di area Kolam Sukan Air, Presint 6. For the very first time, Ann join Run okayyy R.U.N. Haha at last! Ann bukan apa, selama ni duk pikir cemanalah nak lari ni jog pun semput-semput. Ann more into hike, sebab kalau hiking, banyak lagi masa yang boleh curi nak minum air n take 5 (secs) lol. Tapi tulah, setelah dikuatkan semangat, akhirnya Ann mendaftar untuk #NIVEACareRun pada 29 Oktober 2017. Rupa-rupanya best join run ni! Hahaha tak pernah sangka pulak. Walaupun hanya 5km, I really had fun! 


Ohh btw, NIVEA Care Run bagi kit larian yang sangat berbaloi tauu. Mana taknya, bayaran hanyalah RM65 untuk pndaftaran, tapi boleh dapat barang-barang yang berharga RM100! Dua botol deodoran NIVEA Protect & Care spray, losyen NIVEA Nutri White, pencuci muka NIVEA Make Up Clear, pelembab bibir NIVEA, Vitamin C dari Watson dan, Run T-shirt. T-Shirt pun bukan calang-calang,...

November 1, 2017

Assalamualaikumm semuaa! Pasti ada yang tertanya-tanya "Serius lah kahwin dekat Taman Warisan ni?" Yaaa, Ann super serious ni tau! Felda D'saji berkolaborasi bersama Taman Warisan Pertanian Putrajaya menyediakan package yang sempurna untuk perkahwinan impian anda!
 


Di sini Ann nak cerita, sesudah lawatan di dusun Taman Warisan tempoh hari, kami disajikan dengan menu makan tengahari yang sungguh-sungguhlahh manntopnya dari Felda D'saji. Kira macam food test pun ada lah juga (versi 'test' sampai kenyang tergolek haha). Ann personally rasa menu yang disajikan, iaitu nasi minyak berserta lauk-lauk yang super hebat ni sangatlah sedap! 

Antara tarikan utama Felda D'saji adalah acar buah & teh tariknya. Aduhaiiii, teh tarik dia boleh buat Ann cair dekat situ jugak tauu...

Yang bestnya kalau kahwin di sini, mereka menyediakan package perkahwinan berharga RM12,500 sahaja untuk lingkungan 500 pax termasuk semuanya sekali seperti katering, pelamin, air cooler 6 bijik (so jangan risau even majlis ten...

October 30, 2017

Assalamualaikum & Hi chuols! Semua sihat tak? Petang ni Ann hajat nak jogging, sebab rasa macam nampak "penampakan" lemak-lemak baru je kat badan ni hahaha! Tapi masalahnya hujan macam takmau berhenti je, so Ann decided untuk bercerita tentang product #MelloWhite.  


Dengan tagline " Kulit lebih anjal, cerah dan berseri dalam masa 7 hari", MelloWhite bertindak mencerahkan, menghalus & menggebukan kulit, memberi kulit tona yang sekata dan seimbang, melembab, mengurangkan cela, mengecilkan pori, memberi keanjalan pada kulit, memudarkan bintik hitam, mengurangkan kedutan dan memberi nutrisi pada kulit.


Mellowhite mengandungi banyak nutrisi yang diambil dari ekstrak rose petal, Vitamin C, ekstrak zaitun, buah delima, ceri acerola, red beet, barli hijau organik, L-cysteine dan asid alpha lipoic.

Antara manfaatnya:
 

🍀Ekstrak rose:
Mengurangkan pigmentasi
Menjadikan kulit halus, cerah dan gebu secara semulajadi
 

🍀Vitamin C:
Mencegah kulit dari kehilangan kolagen
Menjaga kesihatan mata dan gusi
 

🍀Ekst...

October 29, 2017

Assalamuaikum semuaaa! Ann baru sudah join run #NIVEACareRun di Putrajaya ni peluh pun melekat lagi dekat dahi hahaha.. 2 hari berturut tau Ann di Putrajaya. Siapa berani kata kat Putrajaya tak banyak benda boleh buat? Jadi harini Ann nak cerita pengalaman Ann "membuah" di Taman Warisan Putrajaya semalam. Siapa je yang tak pernah sampai kan ke Taman Warisan Presint 16 Putrajaya? Rata-rata Ann rasa confirm dah pernah sampai sebab area sini memang mantopp dan famous sebab makanan dia yang sedap-sedap. Tapi tahu tak yang dekat atas tu ada dusun seluas 35 ekar..? Dan yang penting, kemasukan adalah untuk orang awam tau. Jadi sesiapa pun boleh masuk & ikutlah, kalau perlukan guide, blh shj request di kaunter. Kat sini banyak sangat tumbuhan yang kita tak pernah tahu & tak sangka pun wujud di dusun Taman Warisan ni.

 

 

 


Tempatnya sangat cantik, dan sangat sesuai untuk berpiknik ataupun juga sangat cantik untuk "wedding photoshoot".

Harga untuk sekali masuk hanyalah RM8.50 bagi dewasa, dan R...

October 16, 2017

Assalamualaikum Handsome Kings & Beautiful Queens! Hope all my lovely readers sihat-sihat harini. Yang makan banyak tu, mohon pegi timbang okay. Hahaha saje spoil mood orang sbb dengki Ann balik dari Johor, timbang berat naik 2kgs. Takpelah, yang penting hati senang kan. Tapi berat sangat pun susah hati jugak apaa hahaha #bertabahlah 

So entry Ann harini as stated above, Ann nak review tentang product yg baru je dilancarkan pada 29 Ogos 2017, iaitu product dari MAYDAN .  Ann menghadiri masa sidang media untuk pelancaran #maydankl ni and guess what, nama product ni berakarkan nama anak-anak of founder Maydan ni (Tuan Hj Hamdan) which are Maya  Hamdan dan Dana Hamdan. So sweet kan I wish got someone jugak lah one day buat satu product yg bersempena my name lol 

Duta Maydan ni tak lain tak bukan adalah Nur Fazura (tablet nutrisi Q-tab), Fatta Amin (Shampoo & Pelembap Rambut Strawberry Smoothies) & juga Elfira Loy (Lock It Hydrating Serum). Kesemua duta-duta bagi produk Maydan...

September 26, 2017

Assalamualaikumm semua! Haha dengar nama Jus Asam Kunyit Madu (JAKM) ni mesti rasa seram kan? Lagi² kalau mereka yang bukan penggemar jamu. Mesti semua terbayang rasa kunyit yang kuat. Ann sendiri pun mula-mula takut nak try. Sebab Ann memang jenis yang tak boleh masuk sangat rasa "pelik-pelik" ni.


Tapi kannn, dengan JAKM, Ann berita gembira untuk semua tauu! Untuk semua yang nak sihat dengan cara yang menggembirakan hahaha.

Untuk makluman, JAKM dari  Forreen Secret  ni menekankan bukan sahaja khasiat dari minuman ni, tapi juga sangat menjaga dari segi rasanya. Memetik kata-kata Puan Azrina iaitu founder kepada produk ni, beliau pun memang tak suka jamu² ni. Jadi beliau buat tu, memang dari hati sebab memahami kehendak orang-orang yg ingin sihat, tapi tak sanggup nak telan pahit payau bagai tu haha Kalau tanya Ann, rasa dia ala-ala air asam jawa yang selalu jual dalam botol tu sahaja, tambah sikit dgn rasa berangin. Tu je. Ann blh minum sebotol sehari sebab sedap sangat, padahal sepat...

September 25, 2017

Assalamualaikum & Hi guys! Bila takda trip ke mana-mana minggu ni tu rasa macam aih, terpanggil2 hutan ni. Hahaha tapi chillax lah. Kurang trip, banyak lah masa untuk blogging, right? 😉 So ceritanya, I received my pack of NIVEA Protect & Care, long lasting protection for your underarms 😊


So, apa yang specialnya dengan NIVEA PROTECT & CARE deodorant ni?

Ramai yang taktau, kulit bawah lengan a.k.a ketiak ni adalah part yang sangat-sangat sensitif. Kenapa? Sebab, bila kita cabut, or especially cukur part tu, nanti bulu-bulu tu kemimungkinan besar akan tumbuh dalam kulit & menyebabkan pembesaran pori-pori dekat area situ. Lain-lain, mungkin juga masa cukur tu tiba-tiba ehh terluka pulak kan haa dah masalah . Mesti ramai kan sebenarnya yang alami masalah ni 😫


Jadi apa penyelesaiannya? Penyelesaiannya, NIVEA dah keluarkan satu produk, iaitu NIVEA Protect & Care, yang mana deodoran ni diperkaya dengan esen NIVEA crème which akan bagi perlindungan yang berpanjangan up to 48 jam tau! Formu...

September 22, 2017

Assalamualaikumm & Hii semuaaa. Salam Awal Muharram. Semoga tahun nie lebih baik lagi dari tahun-tahun sebelum nie. Hehe jadi harini Ann nak review tentang satu kedai makan ni di Kempas Baru Johor. Ann ke Johor minggu ni sebab Ann ada poster competition di UTM Skudai. Kalau ada yang tertanya-tanya so macam mana, jawapannya, Ann kalah dengan jayanyaaa hahahaa #annnouramasterjourney Ann tak target langsung pun nak menang, sebab register pun last minute plus Ann memang niat nak tambahkan sijil penyertaan je. 

Jadi nak jadi ceritanya, dah alang-alang dah sampai area Johor ni, rugi lah kan kalau tak try makanan-makanan dekat sana. So, Ann contact kawan Ann yang ada di Tampoi, tidur rumah dia semalam.

Esok pagi, lepas collect sijil penyertaan, kawan Ann dah lapar. Dia kata jom pergi kedai makan nasi buluh. Ann pun dengar nasi buluh, menggeletik rasa hati. Excited katakan 😂 Almaklum, ada sblm ni kawan hiking Ann pernah cakap nak ajar Ann masak nasi pakai buluh dalam hutan, tapi sampai la ni pu...

Please reload

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now