Cantik Dengan Maydan: Dan Dan Menjadi!

Assalamualaikum Handsome Kings & Beautiful Queens! Hope all my lovely readers sihat-sihat harini. Yang makan banyak tu, mohon pegi timbang okay. Hahaha saje spoil mood orang sbb dengki Ann balik dari Johor, timbang berat naik 2kgs. Takpelah, yang penting hati senang kan. Tapi berat sangat pun susah hati jugak apaa hahaha #bertabahlah

So entry Ann harini as stated above, Ann nak review tentang product yg baru je dilancarkan pada 29 Ogos 2017, iaitu product dari MAYDAN . Ann menghadiri masa sidang media untuk pelancaran #maydankl ni and guess what, nama product ni berakarkan nama anak-anak of founder Maydan ni (Tuan Hj Hamdan) which are Maya Hamdan dan Dana Hamdan. So sweet kan I wish got someone jugak lah one day buat satu product yg bersempena my name lol

Duta Maydan ni tak lain tak bukan adalah Nur Fazura (tablet nutrisi Q-tab), Fatta Amin (Shampoo & Pelembap Rambut Strawberry Smoothies) & juga Elfira Loy (Lock It Hydrating Serum). Kesemua duta-duta bagi produk Maydan menyedari kepentingan penggunaan bahan semulajadi yang bebas dari bahan kimia yang berbahaya.

Jadi kenapa sebenarnya Ann berminat untuk pakai produk dari Maydan nie & buat review di sini? Mudah je, sebabnya produk keluaran Maydan ni bukanlah macam produk-produk timbang kilo yang bersepah dekat pasaran sekarang, tapi mereka ada unit R&D mereka yang tersendiri. dan yang paling penting, produk Maydan ni tak guna bahan-bahan kimia yang merbahaya seperti merkuri etc etc tu. So tak payah lah nak risau, agak-agak 10 tahun dari sekarang tiba-tiba macam-macam penyakit yang keluar kan... Produk-produk dari Maydan telahpun dihasilkan dengan teliti, bersama ekstrak semulajadi seperti strawberi, delima, timun, acaiberi, pati zaitun, pati minyak kepala dara dan aloe vera yang sangat berkesan untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan.

Jadi now, Ann nak review set shampoo & hair moisturizer dia.

Oklah, to be honest, Ann takut sangat nak guna shampoo-shampoo buatan melayu ni. Sebabnya, Ann dah terkena sendiri. Kemain masa jual itu ini tunjuk testimoni, sekali bila pakai, rambut makin gugur siap keras kejung macam kena letrik. Segala treatment bagai yang Ann pernah buat setahun sebelum tu rosak macamtu je. Kita pakai product dgn harapan nak jaga diri, tapi lain pulak jadinya kan. Ann kecewa lah & secara jujurnya, mula-mula Ann takut sangat nak start pakai set shampoo dari Maydan ni. Traumatize kan. Hm

Sampailah one day, Ann text kak Tati yang sama-sama pergi pelancaran haritu

"Assalamualaikum kak Tati. Dah pakai dah set shampoo Maydan?"

"Wa'alaikumussalam dear. Dah, akak dah pakai dah. Lepas pakai, akak rasa rambut akak makin kurang gugur & wangi sangat bau strawberry".

Jengg, ni positif ni. Terus dan² tu hati ni rasa kuat nak pakai. So Ann kentalkan hati, Ann terus start pakai. Alhamdulillah, lepas pakai around 2 minggu, rambut jadi lemmmbut sgt & kurang gugur.

Baunya tuu wangi yakmatt sbb bau strawberry + coconut oil. Pernah pakai tak shampoo palmolive yang kaler pink? Ann tak sure sekarang ni ada lagi ke tak, tapi masa sekolah dulu Ann selalu pakai shampoo tu je sbb bau dia wangiii sgt. Tp bila dah besar Ann stop pakai sbb baru faham yg shampoo tu tak sesuai dgn rambut Ann. Kiranya bau shampoo Maydan ni lebih kurang la bau tu. Reminiscing sangat hihi. Tapi Maydan ni lagi better la sebab wangi + jadikan rambut Ann lembut + kurang gugur.

Hati Ann dah melekat dah dengan shampoo ni. Kalau ada yang berminat nak beli, boleh dapatkan di Instagram www.instagram.com/maydan . Harga di pasaran RM40 utk shampoo & RM40 juga untuk hair moisturizer. Seriously berbaloi-baloi, biasanya shampoo yang elok-elok ni payah nak dapat yang wangi tauu.. ataupun wangi je lebih, tapi hancur rambut kita hehehe #makandalam

Jumpa lagi next entry!