ย 

Dah nak rayaaa dahhh!

Haha yesss. Harini Jumaat, lusa raya. But kita still stuck dekat university, ambil sample. Haha sabor jela hati ! ๐Ÿ˜‚ย 

Tepung, gula, dsb duk nunggu je nak "dijadikan" kuih raya dekat rumah tu. Haha bertabahlah ๐Ÿ˜Œ harap2 mak dah sesiap lah masak nenas buat jem. Satu family kata "Ka, tahun ni takpayah lah buat kuih. Sian awak penat" hahaha rasanya tetiap tahun memang penat pun buat ๐Ÿ˜‚ biasanya, 3 hari sebelum raya, dapat lah buat 7-9 jenis kuih kat dapur tu. Kakak2 semua dah kawin, so legacy buat kuih tu turun lah kat kita.ย 

Hahaha sooo, since bertahun2 buat kuih tanpa fail, rasa ralat bila tak buat pulak kan. At the end cakap kat mak, "Mak, pagi jumaat insyaAllah Eika balik. Nanti buatlah 2 jenis kot kuih. Tart nenas dengan choc chip cookies. Tapi tak larat lah nak menggulung tart tahun ni kita buat tart bakul/bunga jela ye.ย 

Haha wait for my next entry, rupa kuihยฒ raya yang bakal di bakar harini ๐Ÿ˜˜

P/s: Bila bus pegi campus dari hostel kosong, u'll be like ๐Ÿ˜‚ย 


ย